Ugyan lassan egy fél hónap már eltelt az újév óta, de még lógok egy bejegyzéssel az idei tervekről, fogadalmakról.

Szóval az első és legfontosabb, ami nem is fogadalom igazán: az utóbbi néhány hétben többször kaptam visszajelzést (olyantól is, aki alig ismer), hogy negatívan látom magam a kis világomban. Szóval elsődleges cél (persze a világbéke után), hogy helyre tegyem a képességeimet, és lássam, hogy honnan indultam és hová megyek. (Mondjuk ez utóbbiról sokszor halvány ötletem sincs, de majd azért csak sikerül irányba állni. Létezik vajon ilyen GPS? :)) Elégedett lehetek: fogalmam sincs, honnan volt lelkierőm visszaülni a bringára és nulláról végigcsinálni a tavalyi évet, egészen sikeresen. Ahányszor elmegyek a Liget mellett, mindig eszembe jut, amikor álltam a szédületes 2 m szintet tartalmazó domb tetején a pánikkal, hogy itt fogok meghalni, ha le kell menjek. Nem tudom, mi mozgatott, amikor újra felültem, és újra  nekikezdtem az egésznek. Szóval igen, baromi büszke vagyok rá, hogy eljutottam ide.

Ennek fényében pedig a másik fogadalom/cél a fejlődés: oké, most már elhiszem, hogy jobban bringázok, mint az átlag, de még bőven van hova fejlődni: a maratonokat tekintve nem annyira kérdés, hogy nem is a technikás részek a nehezek nekem, hanem a gyorsaság. Tehát gyakorolni kell, hogy merjem engedni neki ott, ahol nem is kell gondolkozni. Pl. Szilvás vége. Csak ahogy a csövön kifér. Ezt csak szokni kell, alakul majd. Nyilván már most erősebb vagyok, mint tavaly ilyenkor, sőt mint tavaly tavasszal, és erre pont jól rá lehet építeni a többit.

Sipi mester megmondta a frankót, ennél jobb tanácsot még nem kaptam. Richárd pedig előrukkolt a dizjánnal. Nos, nincs több hozzáfűznivalóm, tegyétek magatokévá a mondanivalót. 🙂

A továbbiak a szokásosak:

  • összeszedettebb leszek (igen jól megy: elhagytam az pulzusmérőmhöz tartozó átalakítót… Van tippem, hogy hol lehet, de ha nem, akkor kétségbeesek)
  • rendszeresen szedek vitamint (a munkahelyemen a polcon van: így ha látom, legtöbbször be is szedem)
  • többet alszom (és most hangosan nevetek, hát persze)
  • megtanulok szabadgörgőzni (egyrészt mert jól néz ki, másrészt meg hasznos lehet versenyek előtt. Természetesen a tanulás folyamatát rögzítjük.)
  • nem nyomom le a szokásos hisztit versenyek előtt (kezeket fel, aki elhiszi :))
  • idén is elmegyek egy olyan országba, ahol még nem jártam (ez kb. minden évre igaz fogadalom/cél, de még annyi olyan hely van, amit nem láttam…)
  • több időt töltök saját magammal (ez most rém hülyén hangzik, a következő bejegyzés meg a Kiskegyed horoszkóp rovata lesz. De igazából csak arra próbálok célozni, hogy vannak még hiányosságaim, amiken sürgősen javítani kell a saját, és közvetlen környezetem lelki békéje érdekében.)
  • legalább egyszer dobogón fogok állni idén is (és nem azért, mert a rajt előtt odaszaladtam, mielőtt a biztonsági őrök elvezettek volna, hanem mert kiérdemeltem)

Úgy nagyjából ennyi, még útközben biztos jut eszembe pár gondolat, aztán majd hozzácsapom. Most még kéne ide valami felettébb motiváló kép vagy video, az úgy adná:

Na tessék, találtam. És ezzel szórakozom ahelyett, hogy aludnék. Neszenekedfogadalom 🙂